Kategorier
Skådespelare

Skådespelare – Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist, född 23 februari 1953 i Enskede församling i Stockholm, är en svensk skådespelare. Han har medverkat i ett stort antal filmer och TV-serier, bland annat “Beck”-filmerna, “Den bästa sommaren” och “Mäklarna”.

Bergqvist började sin karriär som skådespelare i slutet av 1970-talet. Han medverkade i flera teateruppsättningar, bland annat på Dramaten. Han debuterade i film i 1980-talets början, och han har sedan dess medverkat i ett stort antal filmer och TV-serier.

Bergqvist är en mångsidig skådespelare som har spelat i en mängd olika roller. Han är känd för sina kraftfulla och karismatiska rollprestationer.

Här är några av Kjell Bergqvists mest kända roller:

  • Lennart Kollberg i Beck-filmerna: Bergqvist spelade Martin Becks kollega Lennart Kollberg i 23 Beck-filmer mellan 1997 och 2015.
  • Tobias i Mäklarna: Bergqvist spelade fastighetsmäklaren Tobias i TV-serien Mäklarna mellan 2006 och 2017.
  • Evert Bäckström i Bäckström: Bergqvist spelar huvudrollen som kriminalkommissarie Evert Bäckström i TV-serien Bäckström, som började sändas 2022.

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest populära och framgångsrika skådespelare. Han har vunnit flera priser för sin karriär, bland annat Guldbaggen för bästa manliga huvudroll 2001 för sin roll i filmen “Den bästa sommaren”.