Kategorier
Okategoriserade

Affärsman – Torsten Söderberg

Torsten Söderberg, född 4 november 1894 i Stockholm, död 25 december 1960 i Kållered, var en svensk affärsman. Han var son till Olof A. Söderberg och bror till Ragnar Söderberg.

Torsten Söderberg började sin karriär inom familjeföretaget Söderberg & Co. Han var verksam både som styrelseledamot och vice vd i företaget innan han tillträdde som chef för företagets omfattande Göteborgsverksamhet. 1934 grundade bröderna Torsten och Ragnar Söderberg tillsammans investmentbolaget Ratos AB, som blev moderbolag för familjens affärsverksamhet.

Torsten Söderberg var en framgångsrik affärsman, och han var under många år en av de ledande personerna inom svenskt näringsliv. Han var ordförande i Svenska Handelskammaren och i Svenska Industriförbundet, och han var även ledamot av Sveriges Riksdag.

Torsten Söderberg var också en engagerad samhällsmedborgare, och han donerade stora summor pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Han var bland annat en av grundarna till Torsten Söderbergs Stiftelse, som delar ut stipendier till unga akademiker.

Här är några av hans viktigaste prestationer:

  • Verkställande direktör för Söderberg & Co i Göteborg
  • Grundare av Ratos AB
  • Ordförande i Svenska Handelskammaren
  • Ordförande i Svenska Industriförbundet
  • Ledamot av Sveriges Riksdag
  • Grundare av Torsten Söderbergs Stiftelse

Torsten Söderbergs död

Torsten Söderberg avled i Kållered den 25 december 1960, vid en ålder av 66 år. Han efterlämnade sig sin hustru och två barn.