Kategorier
Okategoriserade

Bankdirektör – Lars-Erik Thunholm

Lars-Erik Thunholm, född 2 november 1914 i Katarina församling i Stockholm, död 17 juni 2006, var en svensk bankdirektör och författare. Han var VD för Skandinaviska Banken 1957–71 och SE-Banken 1972–76.

Thunholm föddes i en borgerlig familj i Stockholm. Han började sin karriär som banktjänsteman i Handelsbanken 1937, och han blev vice VD i företaget 1951. 1955 blev han VD för Industriförbundet, och han var även dess styrelseordförande 1976–1984.

Thunholm var en skicklig bankman, och han ledde Skandinaviska Banken till en period av stark tillväxt och utveckling. Han var också en visionär ledare, och han var en av de drivande krafterna bakom fusionen mellan Skandinaviska Banken och Enskilda Banken 1971.

Thunholm var också en författare, och han skrev flera böcker om svenskt näringsliv och bankväsen. Han var en uppskattad talare och skribent, och han var en av de mest inflytelserika personerna inom svenskt näringsliv under sin tid.

Här är några av hans viktigaste prestationer:

  • VD för Skandinaviska Banken 1957–71
  • VD för SE-Banken 1972–76
  • Vice VD för Handelsbanken 1951
  • VD för Industriförbundet 1955–76
  • Styrelseordförande för Industriförbundet 1976–1984
  • Författare av flera böcker om svenskt näringsliv och bankväsen

Thunholms inflytande på svenskt näringsliv

Lars-Erik Thunholm var en av de mest inflytelserika personerna inom svenskt näringsliv under sin tid. Han var en skicklig bankman, en visionär ledare och en uppskattad talare och skribent.

Thunholms inflytande på svenskt näringsliv kan ses på flera sätt. Han ledde Skandinaviska Banken till en period av stark tillväxt och utveckling, och han var en av de drivande krafterna bakom fusionen mellan Skandinaviska Banken och Enskilda Banken 1971. Han var också en stark anhängare av ett fritt och konkurrenskraftigt näringsliv, och han var en av de personer som bidrog till att göra Sverige till en av världens mest framgångsrika ekonomier.

Thunholms inflytande på svenskt näringsliv är fortfarande känt idag. Han är ihågkommen som en av de mest framstående bankmännen och näringslivsledarna i Sveriges historia.