Kategorier
Musikproducent

Entreprenör – Bert Karlsson

Bert Willis Karlsson, även kallad Skara-Bert, född 21 juni 1945 i Vads församling i Skaraborgs län, är en svensk entreprenör, skivbolagsdirektör, förläggare, programledare och före detta politiker.

Karlsson är mest känd för sin karriär inom musikbranschen. Han var under 1970- och 1980-talet en framgångsrik skivbolagsdirektör och manager för flera av Sveriges största artister, bland annat Carola Häggkvist, Magnus Uggla och Tommy Körberg. Han är också grundare av flera skivbolag, bland annat Mariann Grammofon AB och Bert Karlssons Produktion.

Karlsson har också varit verksam inom nöjesbranschen. Han är grundare av temaparken Skara Sommarland och har varit programledare för flera TV-program, bland annat “Melodifestivalen” och “Så ska det låta”.

Karlsson var med och grundade det politiska partiet Ny demokrati 1991, och satt i Sveriges riksdag för partiet åren 1991–1994.

Här är några av Bert Karlssons viktigaste prestationer:

  • Framgångsrik skivbolagsdirektör och manager för flera av Sveriges största artister.
  • Grundare av flera skivbolag, bland annat Mariann Grammofon AB och Bert Karlssons Produktion.
  • Grundare av temaparken Skara Sommarland.
  • Programledare för flera TV-program.
  • Medgrundare av det politiska partiet Ny demokrati.

Bert Karlsson är en av Sveriges mest kända och framgångsrika personer. Han har haft en stor inverkan på den svenska musikbranschen och nöjeslivet.