Kategorier
Okategoriserade

Företagsledare – Frank Vang-Jensen

Frank Vang-Jensen, född 19 september 1967 i Viborg, Danmark, är en dansk företagsledare. Han är sedan september 2019 verkställande direktör och koncernchef för Nordea.

Vang-Jensen växte upp i Viborg på Jylland. År 1986 började han som lärling på en bank i sin hemstad. Vang-Jensen internutbildades och flyttade sedan till Köpenhamn där han blev valutahandlare.

Under sin karriär har Vang-Jensen arbetat i flera olika länder, bland annat i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Han har haft olika ledande positioner inom Handelsbanken och Nordea, bland annat som chef för Personal Banking, chef för Danmark och chef för Nordea som helhet.

Vang-Jensen är en erfaren och respekterad företagsledare med en lång karriär inom bankbranschen. Han är känd för sin strategiska kompetens, sin förmåga att bygga starka team och sitt engagemang för hållbarhet.

Under Vang-Jensens tid som vd för Nordea har företaget fokuserat på att stärka sin position som en ledande bank i Norden. Företaget har också arbetat för att förbättra sin hållbarhetsprofil.

Här är några av Frank Vang-Jensens meriter:

  • Verkställande direktör och koncernchef för Nordea (2019-)
  • Chef för Personal Banking, Nordea (2018-2019)
  • Landschef Danmark, Nordea (2017-2018)
  • Verkställande direktör, Handelsbanken Danmark (2007-2014)
  • Chef för Stadshypotek, Handelsbanken (2005-2007)
  • Regionchef Handelsbanken Danmark (2001-2005)

Frank Vang-Jensen är en viktig person i nordiskt näringsliv och har haft ett stort inflytande på utvecklingen av Nordea.