Kategorier
Okategoriserade

Företagsledare – Mats Rahmström

Mats Rahmström, född 1 november 1965, är en svensk företagsledare som sedan den 27 april 2017 är verkställande direktör och koncernchef för Atlas Copco AB. Dessförinnan var han chef för affärsområdet Industriteknik.

Rahmström har arbetat inom försäljning, service, marknadsföring och varit chef för utländska dotterbolag och andra affärsområden för Atlas Copco sedan 1988. Han avlade en master of business administration vid Henley Business School vid University of Reading i Storbritannien.

Under Rahmströms tid som vd för Atlas Copco har företaget genomgått en period av tillväxt och förändring. Företaget har fokuserat på att stärka sin position inom industriteknik och att investera i ny teknik och innovation. Atlas Copco har också arbetat för att förbättra sin hållbarhetsprofil.

Rahmström är en erfaren och respekterad företagsledare med en lång karriär i Atlas Copco. Han är känd för sin strategiska kompetens, sin förmåga att bygga starka team och sitt engagemang för innovation.

Här är några av Mats Rahmströms meriter:

  • Verkställande direktör och koncernchef för Atlas Copco AB (2017-)
  • Chef för affärsområdet Industriteknik, Atlas Copco AB (2008-2017)
  • Chef för divisionen Tools and Assembly Systems General Industry, Atlas Copco Industriteknik (2006-2008)
  • Chef för marknadsbolag i Sverige, Kanada och Storbritannien (1998-2006)
  • Olika positioner inom försäljning, service och marknadsföring (1988-1998)

Mats Rahmström är en viktig person i svenskt näringsliv och har haft ett stort inflytande på utvecklingen av Atlas Copco.